Mitä sitten jos lähtee bloggaamaan, ehtiikö elämässä enää muuta? Viekö bloggaaminen paljon aikaa, entä jos itse työ jää hoitamatta niin pahasti, että sisältömarkkinoinnin taivaalle ponnistellessa tulee polkeneeksi varsinaisen asiansa mutaan? Meillä kaikilla, jotka jo bloggaamme on ollut aikanaan omat esteemme voitettavana. Eräs niistä on pelko siitä, että bloggaaminen vie tilan ja ajan muulta elämältä.

Näin voikin käyda ja riski on hyvä tiedostaa. Riski on kuitenkin kaikkein suurin silloin kun bloggaamisen suunnittelu on vähäisintä. Omaan fiilikseen perustuva bloggaaminen voi synnyttää mitä tahansa jatkuvasta maanisesta  bloggaamisesta,( jossa julkaistaan jopa päivittäin ja pahimmillaan useasti päivässä materiaalia) alkuinnostuksen hiipumisen jälkeiseen bloginkitumiskuolemaan.

Ehkä suurempana riskinä on kuitenkin se, että suunnittelematon bloggaus johtaa kahden ensimmäisen, yleensä innoissaan kirjoitetun, artikkelin jälkeiseen pahenevaan blogikoomaan.  Artikkelien julkaisu väli venyy huomista ideaa odotellessa vähitelleen puoleen ja lopulta kokonaiseen vuoteen tai aina iankaikkisuuteen.

Vaikka julkaisisit vain yhden tekstin viikossa on se vuodessa säännöllisesti blogaten n .50 artikkelia eli massiivinen määrä sisältöä.

Tavoitteellinen bloggaaminen, joka perustuun suunitelmallisuuteen vie niin paljon aikaa, kuin bloggaaja päättää sille antaa. Jos sinulla on sisältö- ja julkaisusuunnitelma, niin voit määritellä niiden avulla jopa hyvin tarkasti sen ajan, jonka haluat bloggaamiseen käyttää. Vaikka julkaisisit vain yhden tekstin viikossa on se vuodessa säännöllisesti blogaten n .50 artikkelia eli massiivinen määrä sisältöä. Tuon yhden artikkelin kirjoittaminen vie aikaa riippuen tyylistäsi ja aiheen hallinnasta korkeintaan 2 tuntia viikossa. Kaiken päälle voit laittaa kalenteriin vakituisen ajankohdan, jolloin kirjoitat blogisi, vaikka ajastaisitkin julkaisusi ilmestymisen aivan eri kohtaan viikon informaatio tulvassa.

Voit jopa jakaa viikottaisen kaksituntisesi kahteen tai useampaan osaan, esim siten, että kirjoitat alkuviikosta raakatekstin ja viimeistelet sen sitten julkaisukuntoon loppuviikolla. Näin toimien pysyy bloggaamisesi itse valitsemasi aikataulun rajoissa, eikä se sabotoi varsinaista työtäsi, päin vastoin blogisi on pitkän päälle ehkä jopa vakuuttavin osa cv:täsi ja myy asiantuntijuuttasi niin nykyisille asiakkaille, kuin tuleville työnantajillesikin.

Bloggaaminen kannattaa ja sitä on mahdollista tehdä muun elämän oheessa. Bloggaaminen ei vie enempää aikaa, kuin sille itse tahtoo antaa.   Rohkaistu bloggaamaan.

 

Matti Johannes Lahtinen | Artikkelit: 13

Olen huutavan ääni korvassa, puhuja ja matkasaarnaaja. Olen sosiaalisen median seikkailija ja blogosfäärin supernova. Uskon viestinnän voimaan ja ihmisten kohtaamiseen.