Kuka voi tai saa tai joutuu bloggaamaan? Kysymyksen lopullinen muoto määräytyy siinä, miten kysyjä asennoituu aiheeseen ennalta. Joku saattaa kokea vaatimusta blogata, koska kaikki muutkin tekevät niin, joku taas haluaisi, mutta ei oikein uskalla luottaa omiin kykyihinsä kirjoittajana. Kolmannella olisi sanottavaa ja kyky, mutta ei tule koskaan aloittaneeksi, kun ei oikeastaan tiedä, saako kuka vaan blogata.

Blogata voi kuka tahansa asiantuntija, olipa hän pappi, lukkari, putkimies tai kuppari. Oleellista on kyetä purkamaan omaa asiantuntijuuttaan kirjalliseen muotoon. Mikä tahansa aihe voi löytää oman vakaan lukijakuntansa ja toimia kirjoittajansa ponnahduslautana alansa asiantuntijuuteen, joskus jopa johtavaksi sellaiseksi. Se, joka aloittaa ensimmäisenä saa paaluttaa rauhassa oman valtauksensa blogosfääriin. Muiden on ylitettävä aloittajan asettama rima.

Voit blogata aivan hyvin vaikkapa ylistyksestä ja Simojoen lauluista kertoen meille kaikille miten ne liikuttivat sielusi rippileirillä kyyneliin. Tai sitten kirjoitat vaikkapa viikon saarnan aiheesta syventäen sitä, jotta soluihin kokoontuvat hengelliset kuluttajat voivat viedä omaa hengellistä kasvuaan eteenpäin kirjoittamasi materiaalin mentoroimana. Taivas on auki, tavoittele sitä, nouse bloggauksen siiville ja löydä aurinko. Ilosanoma odottaa julistajaansa myös blogosfäärissä.

Kuka tahansa, jolla on sanottavaa ja tahto myös sanoa sen, voi ja saa blogata

Tärkeintä on se, että on sanottavaa. Kanavan voi valita sitten vapaasti. Kenenkään ei ole pakko blogata, jos koet, että sinulle jokin toinen kanava on luontaisempi, voit vapaasti jättää bloggaamisen väliin. Tärkeintä on se, etteivät ne sisällöt, joilla voisit rikastuttaa lähimmäisiäsi, jää aivojesi vangiksi. Jokainen jakamaton sisältö on puuttuva siunaus.

Halukas saa blogata ja oppimaan innokas oppia

Kuka tahansa, jolla on sanottavaa ja tahto myös sanoa sen, voi ja saa blogata. Bloggaamiseen liittyviä taitoja, kuten vaikkapa oman tekstin muokkaamista hakukoneita houkuttelevaksi voi harjoitella rauhassa ajan kanssa tai jos niikseen tulee ja tuntuu hyvältä, voit pyytää apua bloggaamisesi alkutaipaleelle tai jo olemassa olevan itseilmaisun kehittämiseen. Avuliaita alan osaajia löytyy kyllä, myös Riemuviestin toimituksesta. Ota yhteyttä, jos kaipaat tukea, jos taas olet muinaisten tutkimusmatkailijoiden sukua ja haluat valloittaa viimeiset tutkimattomat rajaseudut ihan itse, kokeillen, löytäen ja innostuen, toivotan onnea ja pidän peukkua pystyssä.

Matti Johannes Lahtinen | Artikkelit: 13

Olen huutavan ääni korvassa, puhuja ja matkasaarnaaja. Olen sosiaalisen median seikkailija ja blogosfäärin supernova. Uskon viestinnän voimaan ja ihmisten kohtaamiseen.