Mitä pitäisi julkaista? Riittääkö teksti, pitääko olla valokuvia ja piirroksia vai täytyykö kaikki julkaista videoina?

Kysymyksiä on ilmassa enemmän kuin vastauksia, vaikka oikeita vastauksia on lopulta yhtä paljon kuin toimijoita. Vastaukset täytyy vain löytää itse – yritä ja erehdy on ainoa varmasti oikea taktiikka.

Viestintä on murroksessa. Digitaalistuminen ja sosiaalinen media muuttavat koko ajan maailmaa. Organisaatioiden on vaikea pysyä vauhdissa mukana. Eikä muutoksen loppua näy. Itse asiassa ennustan, että muutoksesta on tullut pysyvä tila. Jatkuvassa muutoksessa yksi hyväksi koettu toimintamalli ei välttämättä toimi kuin yhdellä, eikä kovin kauan silläkään.

Teksti on netin yleisin sisältöformaatti. Jopa kuvat ja videot tarvitsevat tekstiä rinnalleen – ainakin toistaiseksi. Hakukoneet eivät löydä kuvia ja videoita tai ainakin tekstipainotteinen sisältö on helpommin löydettävissä. Saattaa tietysti tulla aika jolloin hakukonerobotit osaavat tulkita kuvia ja videoita.

Toistaiseksi tekstiblogilla on vankka asema.

En tiedä, löytyykö aiheesta tutkimusta (varmasti ainakin amerikkalaisia), mutta luulen, ettei teksti herätä riittävästi huomiota uutisvirroissa, ellei sen yhdeydessä ole kuvaa kiinnitämässä katseita. Jopa Twitteriin on tullut kuvat. Facebookissa kuvat ovat olleet jo pitkään.

Jostain olen lukenut, että nuoret käyttäisivät YouTubea hakukoneena jopa enemmän kuin Googlen varsinaista hakutoimintoa.

Suomessa vähemmälle huomiolle on jäänyt podcast, toimitettu äänitallenne. Riemuviestissä olemme aloittaneet sellaisen tänä syksynä yksinkertaisesti Riemuviesti-podcast-nimellä.

Olisi kiinnostavaa kuulla, millaiset sisällöt ovat osoittautuneet seurakunnissa parhaiksi. Ilmianna hyvä seurakuntablogi, YouTube-kanava, some-yhteisö tai muu hyvää sisältöä suoltava seurakunta tai muu kristillinen toimija (itsensäkin saa ilmoittaa).

 

Janne Ansaharju | Artikkelit: 23

Olen sisältömarkkinoinnin evankelista, kuten isossa maailmassa tavataan sanoa. Missioni on viedä Sanaa kaikelle kansalle julistamalla viestinnän autuudesta. Innostun luonnosta, bloggaamisesta ja lippupallosta.